ÖNEMLİ. TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! 2017/2018 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri için tıklayınız.

23-01-2018

2017/2018 ÖĞRETİM YILI

BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Webten Kayıt Yenileme işlemi için tıklayınız.

2017/2018 öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemleri aşağıda belirtilen tarihler arasında yapılacaktır:

KAYIT BAŞLANGIÇ TARİHİ        31 Ocak 2018       Saat 10:00
     KAYIT BİTİŞ TARİHİ        05 Şubat 2018     Saat 17:00

Belirtilen tarihlerde ders kaydı yaptırmayan öğrenciler yazılı olarak başvurup mazeretlerini belgelendirmek ve Yüksekokul Yönetim Kurulunun uygun bulması kaydıyla mazeret kaydı yapabileceklerdir.

– http://www.deu.edu.tr adresinde Web Kayıt linkine tıklayarak, kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz. (DEBİS kullanıcı adınız ve şifrenizdir)

– Ders Kayıt adımında karşınıza gelecek olan uyarı var ise dikkatle okuyunuz. Derslerinizi kontrol ederek seçiniz.

– Seçmeli dersleriniz için kaç AKTS alacağınız ekranda yazacaktır. Buna göre ders seçimi yapınız.

– Bir öğrencinin daha önce almadığı derslere kaydolabilmesi için, bölümünde öğrenim gördüğü ikinci ve daha sonraki yarıyıllar sonu itibariyle en az 1.80 genel not ortalamasını tutturmuş olması gerekir.

– Ders seçiminde daha önce aldığınız DD ve DC notlu derslerinizi not yükseltmek amacıyla alabilirsiniz. (Zorunlu değildir.)

–  Kayıt işlemlerini ilerle butonu ile takip ediniz. Seçtiğiniz dersler ve haftalık ders programı ayrı bir sayfada gelecektir. Kontrol ediniz. Bu belgede referans numaranız bulunduğundan çıktısını alınız. Çıktısı olmayan öğrencilerimizin herhangi bir itiraz hakkı bulunamaz.

Ders kaydınız “Danışmanınız Tarafından Onaylandı” ibaresini görmediğiniz sürece geçersiz sayılır. Onaylanıp onaylanmadığını takip ediniz.

– Kaydınız danışmanınız tarafından red olduğunda “Tekrar Kayıt”  ekranı ile ders seçiminizi danışmanınızın uyarısı doğrultusunda tamamlayınız.

– Göremediğiniz ve seçemediğiniz dersiniz ya da almak zorunda olmayıp seçmek durumunda kaldığınız dersleriniz ve diğer sorunlarınız için Öğrenci İşleri Birimi ile görüşünüz.

SIK SORULAN SORULAR
  • Birinci sınıf öğrencileri ders kayıt işlemi yapacaklar mı?

Evet. 1. Sınıf öğrencileri de web kayıttan kayıt yapmak zorundadırlar.

• Kayıtta sorun yaşıyorum. Öğrenci İşlerine ulaşamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Kayıtla ilgili sorunlarınıza en kısa zamanda cevap alabilmek için lütfen e-posta yolunu kullanınız. Sorunlarınızı efesmyo@deu.edu.tr adresine bildirebilirsiniz.

• Kaydımı tamamladım ancak danışman hocam henüz incelemedi. Ne yapmam gerekiyor? Onay işlemi yapılmayan kayıtlar kabul edilir mi?

Kayıt yenileme işlemlerinin geçerli olması için kayıtların danışman öğretim üyeleri tarafından onaylanması gerekmektedir. Kaydınızın onaylanmaması durumunda Danışmanınız ile görüşmeniz gerekmektedir.

• Başarısız olduğum bir seçmeli dersi tekrarlamak zorunda mıyım?

Hayır. İstenirse,başarısız olunan seçmeli dersin yerine başka bir seçmeli ders alınabilir.